Güncel Teknoloji HaberleriÖne Çıkanlar

TÜSİAD “Dijital Akademi” İle 3 Yılda 100.000 Gence Yeni Nesil Teknolojiler Hakkında Eğitim Vermeyi Hedefliyor – “İşim Gücüm Geleceğim Projesi”

Türk Sanayici ve İş İnsanları Derneği’nin (TÜSİAD), dijital dönüşümü desteklemek için başlattığı “İşim Gücüm Geleceğim projesi kapsamında, üç yılda 100 bin gencin, “aranılan uzmanlık alanlarında” eğitimi hedefleniyor. Projenin tanıtımında konuşan TÜSİAD Başkanı Simone Kaslowski,İşim Gücüm Geleceğim Projesi ile ülkemizde teknoloji üretim ve kullanma yetkinliğinin arttırılması vizyonuna paralel olarak işgücünün bu dönüşüme ayak uydurması konusunda katkı sağlamayı amaçlıyoruz” dedi.


TÜSİAD‘dan yapılan açıklamaya göre, genç profesyoneller, www.isimgucumgelecegim.org web sitesinden başvurarak, başta yapay zekâ ve veri analitiği olmak üzere, geleceğin teknoloji alanlarıyla ilgili ücretsiz eğitim alabilecekler.

TÜSİAD‘ın üyeleri arasında yapmış olduğu anket çalışmasının ortaya çıkardığı insan kaynağı ihtiyacını temel alan, İşim Gücüm Geleceğim platformu, genç profesyonellerin ilgi duydukları alanlardaki çevrimiçi eğitimlerden ücretsiz olarak faydalanmalarına olanak sağlıyor. Platformda

Veri Bilimi,

Yazılım Geliştirme,

Veri Analizi ve Görselleştirme,

Bulut Çözümleri,

Mobil Uygulama Geliştirme,

Yapay Zekâ,

Siber Güvenlik 

olmak üzere yedi eğitim programı bulunuyor.

Veri Bilimi

Veri Bilimi, verilerin uçtan uca analiz edilmesidir. Veriler bazen ilişkisel veri tabanlarında olabileceği gibi bazen de log dosyaları, sensör verileri gibi değişik kaynaklardan da toplanabilir. Veri bilimci ise bu verileri analiz edip sonuçlarını paylaşır.

Yazılım Geliştirme

Yazılım geliştirme gereksinim duyulan bilgisayar programlarının, yazılımların kodlarını kullanarak ürün geliştirebilmektir. Çağdaş bilişim uygulamalarına hâkim olan, yenilikleri izleyebilen bilgisayar bilimidir. Öte yandan yazılım geliştiriciler, yöneticilik konularında eğitilmiş, vizyon sahibi, ulusal ve uluslararası sektörle entegre olabilen, yabancı dil bilen, internet programcılığı ve ağ programlaması bilen, veri madenciliği ve veri bilimi alanlarında bilgi sahibi olan donanımlı ve çok yönlü kişilerdir.

Veri Analizi ve Görselleştirme

Veri analizi elde olan ve yeni elde edilen verileri, anlamlandırma, yararlı sonuçlar elde etme ve karar alma sürecini destekleme amacıyla inceleme, temizleme, dönüştürme ve modelleme sürecidir. Veri görselleştirme ise verilerin insan beyninin algıladığı görsellere çevrilmesidir. Bu görselleştirme, teknoloji ve gerekli araçlar ile büyük ölçüde bilgiyi analiz eder ve veriye dayalı kararlar almayı sağlar.

Mobil Uygulama Geliştirme

Akıllı telefonlar, tabletler, bilgisayarlar gibi donanımlı mobil cihazlar için optimize edilmiş yazılım oluşturmak ve geliştirmektir. Mobil uygulamaları geliştirebilmek için kodlar, ikili dosyalar ve varlık oluşturmayı, API ile veri erişimi ve cihazlarda test etmeyi içermektedir.

Bulut Çözümleri

Bulut çözümleri; depolama, veri tabanı, yazılım, makine hafızası, analiz, sunucu gibi bilgi işlem hizmetlerinin, internet üzerinden hızlı inovasyonlar sağlanarak ekonomik açıdan da değerlendirilerek sunulmasıdır.

Yapay Zekâ

Bilgisayar, tablet ve benzeri donanımlı cihaz kontrolü altında olan sistemler, robotlar veya makinaların faaliyetleri ve kabiliyetleri olarak tanımlanabilir. Yapay zekâ cihazların insan zekâsını bir nevi taklit ederek veri analizi yapmasını ve düşünmesi sağlar ve böylelikle çözüm üretmesini destekler.

Siber Güvenlik

Bilgisayar, tablet, ağlar ve veriler, sunucular gibi donanımlı cihazları korumak amaçlı inşa edilen güvenlik sistemleridir. Bilgi teknolojisi ve bilgi güvenliği olarak da adlandırılabilir.

Tüm bu eğitimler ücretsiz olup herkesin kullanımına açıktır. Kayıt olmak için lütfen tıklayınız.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir